Multi-Layer Security Architecture

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag. Elke dag lezen we de berichtgeving in de media. De voortkomende (financiële) schade door cybercriminaliteit is enorm. We zien duidelijk een verschuiving van hinderlijk naar schadelijk. Vanuit wet- en regelgeving zijn er nu ook regels opgesteld en bij overtreding kan een forse boete worden opgelegd. Negeren is simpelweg geen optie meer.

 

Nu alles en iedereen met elkaar verbonden wordt (IoT), zien we het belang van een robuuste en goed beveiligde infrastructuur. Een infrastructuur die uitgaat van het ‘always on’ principe. Security is hierbij een integraal onderdeel om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid te waarborgen van het netwerk, de systemen, de applicaties en de data.

 

Het netwerk, en met name de aangesloten systemen, kunnen vanuit verschillende bronnen en door meerdere aanvalsvectoren geïnfecteerd raken. Het Internet kan nog steeds gezien worden als een belangrijke besmettingsbron. Vanuit ontvangen e-mails, downloads van websites etc. Maar ook de van huis uit meegenomen USB stick mag niet vergeten worden. Veel organisaties staan webbased e-mail functionaliteit toe. Denk hier aan Microsoft Hotmail en Google Mail; vaak gebruikt voor privé doeleinde. Ook hier worden bijlagen zonder argwaan geopend door de gebruiker. En welk beveiligingsmiddel controleert deze bijlage op malware? Niet de firewall aan de voordeur.

 

De verdediging tegen cybercriminaliteit vraagt om een breder beveiligingsplan. Het is niet afdoende om één enkele oplossing te implementeren, vaak een Next Generation Firewall met al haar security functies. Dit is niet de heilige graal. Beveiligingsmaatregelen (controls) zullen op verschillende punten aanwezig moeten zijn. Hierbij wordt de effectiviteit verhoogd, zeker als deze maatregelen samenwerken met elkaar. Dit laatste is met name belangrijk om een centraal overzicht en beheer te behouden. Aparte silo’s werken contraproductief.  Wellicht een open deur. Een Multi-Layer Security architectuur is dan ook actueler dan ooit. Hoe heeft u uw beveiligingsarchitectuur ingeregeld?

 

Multi-Layer Security Architecture

 

Vosko ontwerpt, implementeert en ondersteunt gedegen beveiligingsoplossingen. Integreerbaar en afgestemd op elkaar. Dit om ervoor te zorgen dat onze relaties zich volledig bezig kunnen houden met hun bedrijfsdoelstellingen en zich geen zorgen hoeven te maken over de beveiliging. 

Delen via