Wees voorbereid op IP-service aanvallen en IPv6; want dat ze komen is zeker

Een cruciaal onderdeel in een communicatienetwerk blijkt de Domain Name Service (DNS), zoals recent een groot aantal huishoudens en bedrijven ondervonden, toen Ziggo een aantal dagen door DNS DDoS aanvallen werd geteisterd. Als DNS niet beschikbaar is, kunnen interne en/of externe servers en applicaties door de gebruikers niet meer worden benaderd. De koppeling tussen domeinnamen en IP-adressen is niet langer beschikbaar. Naast DNS is ook de Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) service van cruciaal belang. Als deze afwezig is, kunnen gebruikers die hun systeem opstarten geen gebruik maken van het netwerk omdat ze geen IP-adres en aanvullende gegevens krijgen toegezonden.

 

In veel gevallen zien we dat DNS, DHCP en IP-address management (IPAM) organisch zijn gegroeid, waardoor de grip op deze services soms gevaarlijk is afgenomen. Ook is geen rekening gehouden met de nieuwste aanvalsvormen, die zich juist richten op deze IP-services. En hoewel een firewall en Intrusion Prevention System (IPS) aanvallen bij de voordeur kunnen tegenhouden, zien we met de toename van mobiele apparatuur (die onbewust geïnfecteerd kan zijn) dat aanvallen van binnenuit toenemen en net zo gevaarlijk zijn.

 

Infoblox is gespecialiseerd in de professionele DNS, DHCP en IPAM toepassingen en biedt niet alleen meervoudig redundante DNS/DHCP-services met intuïtieve IPAM functionaliteit, maar richt zich ook op de beveiliging daarvan. Een voorbeeld treft u aan in Infoblox Secure DNS voor interne en externe DNS, waarbij de Infoblox Threat Adapt technologie het systeem automatisch update tegen nieuwe bedreigingen. Het systeem is bestand tegen DNS DDoS en andere aanvalsvormen en zorgt ervoor dat uw business gewoon kan doorgaan terwijl een aanval wordt gemeld en automatisch wordt afgeslagen. Daarnaast biedt het systeem alle functionaliteit om gestructureerd IPv4 en IPv6 hybride te gaan ondersteunen nu meer en meer systemen IPv6 introduceren op uw netwerk. Wees voorbereid, laat u niet verrassen, want IP-service aanvallen en IPv6 komen gegarandeerd op u af.

Delen via