Blogs & artikelen

Kieswijzer voor de Private Cloud door: Jeffrey den Oudsten

15 maart is het zover. “We mogen weer” zeggen we dan, wánt het is een kostbaar goed! Onze stem gaat bepalen wat in de volgende ‘Lifecycle’ van vier jaar de verhoudingen zijn in het hart van ons aller Nederland B.V. Wat wij ook vinden van onze huidige regering: Het is een tijd geleden dat men het vier jaar heeft uitgehouden met elkaar zonder grote verstoringen.
Lees meer
3 redenen om niet naar het plafond te staren! door: Pieter Heijnen

Eén van mijn taken als consultant is zorgdragen voor de beantwoording van een programma van eisen in een aanbesteding. Hierin wordt door de opdrachtgever regelmatig als eis gesteld dat Wi-Fi access points boven het plafond en uit het zicht gemonteerd dienen te worden. Veelal is het de architect die dat bepaalt. Het plafond moet strak, steriel en wit blijven. Waarom? Patiënten staren toch niet de hele dag naar het plafond? En bij het inbrengen van het infuus hopelijk het verplegend personeel ook niet.
Lees meer
Ik geloof niet meer in Ethernet door: Wim Coenen

“Is Wim Coenen nou gek geworden of heb ik wat gemist”, zal je denken. “Jij hebt 30 jaar geleden iedereen ervan overtuigd dat Ethernet dé netwerk-technologie van de toekomst zou worden. Dat heeft toch goed uitgepakt ? En nu geloof je er niet meer in ? Hoezo ?”
Lees meer
Kaviaar is voor de Wi-Fi elite door: Arjan Kievits

Kaviaar. Het is een ware delicatesse. Als je indruk wil maken moet je toch echt een schaaltje Beluga op je feestmenu hebben staan. Het is duur, exclusief en alleen voor de elite weggelegd. Niet voor mij bedoeld dus. Maar moet je alleen maar afgaan op wat anderen er over zeggen?
Lees meer
En het Trumpiaanse cyberantwoord is: Een muur door: Rick van 't Spijker

Heb je dat ook? Die verbazing over hoe gemakkelijk een leider denkt een deel van zijn problemen op te lossen? Komen er teveel vluchtelingen binnen? We bouwen een muur. Willen mijn inwoners weg? We bouwen een muur. Wil ik de bevoorrading van voedsel, medicijnen en wapens regelen? We bouwen een muur. Wat als….? Een muur. Maar als….? Een muur, een muur, een muur. Maar als het nu de cyberwereld betreft? Zullen we daar ook maar een muur bouwen?
Lees meer
Multi-Layer Security: actueler dan ooit door: Richard van der Graaf

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag. Elke dag lezen we de berichtgeving in de media. De voortkomende (financiële) schade door cybercriminaliteit is enorm. We zien duidelijk een verschuiving van hinderlijk naar schadelijk. Vanuit wet- en regelgeving zijn er nu ook regels opgesteld en bij overtreding kan een forse boete worden opgelegd. Negeren is simpelweg geen optie meer.
Lees meer
EndPoint Protection door: Richard van der Graaf

Cybercriminaliteit neemt een steeds grotere vorm aan en aanvalsvectoren komen van alle kanten. Het inregelen van beveiligingsmaatregelen op verschillende punten binnen de infrastructuur is noodzakelijk. We moeten werken met een multi-layer security architectuur. Het afgelopen jaar hebben we een sterke groei gezien in de ontwikkeling van beveiligingsoplossingen speciaal gericht op het endpoint. Wat is hiervan de reden?
Lees meer
Verhoging van bedrijfscontinuïteit door gevalideerd design door: Jeffrey den Oudsten

Wanneer de architectuur verandert van een traditionele silobenadering naar een integrale totaaloplossing, is er veel méér ‘waarde’ te behalen dan wellicht initieel wordt voorzien. De Vosko Enterprise Cloud Infrastructure, kortweg VECI, bestaat net zoals andere oplossingen uit een set componenten van een ecosysteem, welke centraal worden aangestuurd als één datacenteroplossing.
Lees meer
Security in 2016 gaat over méér data naar buiten brengen, niet minder door: Wim Coenen

In 2015 deed de ICT afdeling Schiphol iets volkomen onverwachts. Waar vliegvelden doorgaans uitblinken in het afschermen en beveiligen van zowel reizigers als data stelde Schiphol een stevige set data van geanonimiseerde passagiersbewegingen beschikbaar voor ‘de buitenwereld’ in een hackathon. Inclusief de technologie waarmee Schiphol deze verzamelt en bewerkt. De vraag: ontwikkel binnen 48 uur op basis van de beschikbaar gestelde API’s een winnende app die de luchthavenbeleving maximaliseert voor de passagiers.
Lees meer
Veni Vidi VECI door: Jeffrey den Oudsten

Every company is a software company’, zeiden GE baas Jef Immelt en CISCO CEO John Chambers ooit onafhankelijk van elkaar. En inderdaad: automerken verkopen computers op wielen, parfummerken hebben apps in de appstore, en een gemiddelde smartwatch heeft meer computing power dan het computersysteem dat de Apollo 11 op de maan liet landen...
Lees meer
Internet criminaliteit: zeer reëel en aan de orde van de dag door: Richard van der Graaf

Veel organisaties investeren in innovatie om hun dienstverlening te optimaliseren. Bij deze innovatie staat de inzet en het gebruik van ICT aan de basis. Echter steeds vaker blijkt dat zakelijke applicaties kwetsbaar blijken voor internet criminaliteit zoals bij ‘Ransomware’.
Lees meer
Security als integraal onderdeel in de ICT keten door: Bas Fellinger

Het probleem met Point Solutions is dat het resulteert in een versnipperde security omgeving, waarbij geen communicatie tussen de verschillende point solutions bestaat. En hier vormt zich een spagaat waar we uit moeten komen, want als er geen communicatie is tussen de verschillende point solutions, hoe wordt de omvang van moderne bedreiging dan nog duidelijk?
Lees meer
Is uw organisatie 'in control' van uw informatiebeveiliging? Vanaf 1 januari 2016 zijn alle Nederlandse organisaties verplicht om direct een datalek te melden bij het College van bescherming persoonsgegevens (CBP). Deze meldplicht heeft grote consequenties voor zorgorganisaties. Het dwingt hen om weer ‘in control’ te komen en het vertrouwen van patiënten in de omgang met hun patiëntgegevens te behouden. Lees meer DNS DDos hoeft geen show-stopper te zijn Een cruciaal onderdeel in een communicatienetwerk blijkt de Domain Name Service (DNS), zoals recent een groot aantal huishoudens en bedrijven ondervonden, toen Ziggo een aantal dagen door DNS DDoS aanvallen werd geteisterd. Lees meer Een 'switch-like' ervaring met de nieuwe Wi-Fi 11ac wave-2 access points De vraag naar meer bandbreedte en hogere snelheid op het Wireless LAN ofwel Wi-Fi lijkt maar niet te stoppen. In de beginjaren van Wi-Fi waren bandbreedte en snelheid nog een beperking, maar met de komst van IEEE 802.11ac wave-1 en wave-2 is dat van tafel. De vraag is nu, “gaan we die bandbreedte écht nodig hebben?” Lees meer Nieuw Netwerk: LoRaWAN naast Wi-Fi en 4G/LTE voor IoT De opmars van ‘The Internet of Things’ (IoT) brengt degenen die het moeten realiseren tot nieuwe inzichten. Een groot deel van de toepassingen beperkt zich tot het uitlezen van sensoren op afstand en het daarna centraal verwerken van de verzamelde informatie. Lees meer
Delen via