BLOG

Inzicht in verkeersstromen is verplicht!

Geldt ook voor Enterprise Netwerken!

27 maart 2017 was geen leuke middag op de wegen rondom Amsterdam. Onze nationale hoofdstad werd getroffen door een heus verkeersinfarct als gevolg van een brand in de Schiphol tunnel. Het resultaat: 200 kilometer méér file dan normaal. Op de radio was te horen dat de tunnel ook de volgende dag niet open zou gaan omdat: “cruciale tunnelsystemen, zoals de camera’s weer moeten functioneren voordat de tunnel weer in gebruik kan worden genomen”.

Waarom is inzicht verplicht?

Als iemand verantwoordelijk is voor de optimale werking van een (wegen-) netwerk, begint dit met inzicht. Hoe kan men onwenselijke situaties signaleren en hier adequaat op acteren met de ogen dicht? Dit klinkt allemaal erg logisch, maar waarom heeft het dan tot 2013 geduurd tot het Ministerie van Infrastructuur en Milieu bepaald heeft dat camerasystemen verplicht zijn in tunnels? (Staatscourant).

Normaalste zaak van de wereld….. geworden

Er is een tijd geweest dat inzicht wel wenselijk was, maar technologisch niet mogelijk. Nadát de technologie het mogelijk maakte werd het pas de ‘Normaalste zaak van de wereld’. Dit geldt zowel voor tunnels als voor bedrijfsnetwerken. Vroeger was het niet mogelijk om de verkeersstromen van een netwerk inzichtelijk te maken. De eerste pogingen daartoe zorgde voor enorme performance-degradatie wanneer het aantal verkeersstromen te hoog was. Hedendaagse hardware maakt netwerkinzicht ongestraft mogelijk. Hiermee wordt deze functionaliteit eigenlijk een ‘no-brainer’.

Inzicht als Standaard

Vanuit Vosko delen wij de stelling van de overheid. Inzicht is geen luxe, maar een noodzaak. Of het gaat om auto’s, vliegtuigen, schepen of verkeer op een datanetwerk: verantwoordelijkheid nemen voor verkeerstromen begint met inzicht!

Jeffrey den Oudsten
Business Lead Datacenter

Traditionele datacenters remmen de corebusiness van enterprise organisaties af. Achterhaalde silo-oplossingen omzetten naar een integrale Software Defined DataCenter oplossing is dé manier om relevant te blijven als interne ICT leverancier. Jeffrey is verantwoordelijk voor de datacenteractiviteit van Vosko en is de geestelijk vader van de Vosko Enterprise Cloud Infrastructure (VECI) oplossing.

Gerelateerd

Klaar voor de meldplicht datalekken

Zorginstellingen blijken onvoldoende ‘in control’ van hun informatiebeveiliging en dat terwijl zij grootverwerkers zijn van privacygevoelige informatie.

Geen reacties op dit artikel

Laat ook een reactie achter

Meer Blogs & Nieuws

Meest gelezen

Ik geloof niet meer in Ethernet

Network Fabrics zijn nodig. Alleen dan kan je met een gerust hart alles op één netwerk aansluiten en ervan uitgaan dat dit dag en nacht goed blijft werken.

Avaya Chapter 11

Avaya benadrukt dat het chapter 11 proces in gang is gezet bij Avaya Inc in de VS en geen impact heeft op de werkzaamheden en activiteiten in Nederland

Cisco wint Networking Innovator of the Year Award

Tijdens de Dutch-IT Channel Award uitreiking op 19 januari heeft Cisco de Networking Innovator of the Year Award in ontvangst mogen nemen.