Enterprise Networking, Wlan & Mobility, Security, Datacenter, Collaboration

BLOG

Inzicht in verkeersstromen is verplicht!

Geldt ook voor Enterprise Netwerken!

27 maart 2017 was geen leuke middag op de wegen rondom Amsterdam. Onze nationale hoofdstad werd getroffen door een heus verkeersinfarct als gevolg van een brand in de Schiphol tunnel. Het resultaat: 200 kilometer méér file dan normaal. Op de radio was te horen dat de tunnel ook de volgende dag niet open zou gaan omdat: “cruciale tunnelsystemen, zoals de camera’s weer moeten functioneren voordat de tunnel weer in gebruik kan worden genomen”.

Waarom is inzicht verplicht?

Als iemand verantwoordelijk is voor de optimale werking van een (wegen-) netwerk, begint dit met inzicht. Hoe kan men onwenselijke situaties signaleren en hier adequaat op acteren met de ogen dicht? Dit klinkt allemaal erg logisch, maar waarom heeft het dan tot 2013 geduurd tot het Ministerie van Infrastructuur en Milieu bepaald heeft dat camerasystemen verplicht zijn in tunnels? (Staatscourant).

Normaalste zaak van de wereld….. geworden

Er is een tijd geweest dat inzicht wel wenselijk was, maar technologisch niet mogelijk. Nadát de technologie het mogelijk maakte werd het pas de ‘Normaalste zaak van de wereld’. Dit geldt zowel voor tunnels als voor bedrijfsnetwerken. Vroeger was het niet mogelijk om de verkeersstromen van een netwerk inzichtelijk te maken. De eerste pogingen daartoe zorgde voor enorme performance-degradatie wanneer het aantal verkeersstromen te hoog was. Hedendaagse hardware maakt netwerkinzicht ongestraft mogelijk. Hiermee wordt deze functionaliteit eigenlijk een ‘no-brainer’.

Inzicht als Standaard

Vanuit Vosko delen wij de stelling van de overheid. Inzicht is geen luxe, maar een noodzaak. Of het gaat om auto’s, vliegtuigen, schepen of verkeer op een datanetwerk: verantwoordelijkheid nemen voor verkeerstromen begint met inzicht!

Jeffrey den Oudsten
Business Lead Datacenter

Traditionele datacenters remmen de corebusiness van enterprise organisaties af. Achterhaalde silo-oplossingen omzetten naar een integrale Software Defined DataCenter oplossing is dé manier om relevant te blijven als interne ICT leverancier. Jeffrey is verantwoordelijk voor de datacenteractiviteit van Vosko en is de geestelijk vader van de Vosko Enterprise Cloud Infrastructure (VECI) oplossing.

Gerelateerd

Klaar voor de meldplicht datalekken

Zorginstellingen blijken onvoldoende ‘in control’ van hun informatiebeveiliging en dat terwijl zij grootverwerkers zijn van privacygevoelige informatie.

Reacties

 • Sjoerd | 25 januari 2019

  Vielen Dank und Liebe Grüße zurück! 🤗

  Uw reactie wacht op goedkeuring
 • 3 redenen om niet naar het plafond te staren | 30 november 2018

  […] of tablet naar het internet. In de zakelijke markt en zeker in ziekenhuizen worden ook allerlei IoT en medische apparatuur verbonden met het wifi-netwerk. In ziekenhuizen worden traditionele […]

  Uw reactie wacht op goedkeuring
 • Maria | 4 november 2018

  Wat een tof artikel. Wel researched. Top!

  https://www.artfire.com/ext/people/ScaliniTorhout

  Uw reactie wacht op goedkeuring

Laat ook een reactie achter

Meer Blogs & Nieuws

Meest gelezen

Kaviaar is voor de Wifi-elite

Consumentenelektronica op de werkvloer is vragen om problemen. Daar is het tenslotte nooit voor gemaakt. Of is dit een gevalletje kaviaar?

Avaya sluit overeenkomst met Extreme Networks voor verkoop netwerkactiviteiten

Avaya Inc. heeft dinsdag 7 maart 2017 een overeenkomst voor de verkoop van de activa van haar networking divisie gesloten met Extreme Networks, Inc.

Multi-Layer Security Architecture

Verdediging tegen cybercriminaliteit vraagt om een breder beveiligingsplan. Een Multi-Layer Security architectuur is dan ook actueler dan ooit