BLOG

First line of defense met DNS Security.

Hoe geweldig zou het zijn om de apparatuur in je netwerk te beschermen voordat ze maar een verbinding met het internet kunnen maken! Je hebt al de nodige maatregelen genomen. Toch voelt het alsof je nog iets tekortschiet in het beschermen van je apparatuur. Dat klopt. Want zonder de DNS Security van Cisco Umbrella gaat er toch heel ongewild en onbedoeld dataverkeer naar het internet. De DNS Security van Cisco Umbrella is een Cloud DNS Server. De Umbrella DNS-server doet voor jouw organisatie de DNS resolving.

Cisco Umbrella DNS Security

Umbrella kun je zien als een First Line of Defense dienstverlening door middel van DNS resolving. Het heeft een enorme database waarin de IP-adressen en de namen worden bijgehouden van websites en systemen die verbonden zijn met het internet. Umbrella houdt naast deze gegevens ook bij of ze betrouwbaar zijn en of ze verkeerde content bevat. Hierdoor kan Umbrella ervoor zorgen dat op je DNS-aanvraag (request) van een site, server die Malware of Ransomware bevat of een server die dienst doet als een BOTNET-server, geen antwoord krijgt. Als je aan het browsen bent, krijg je te zien waarom je niet naar die website mag. Umbrella kan ook websites op basis van URL-categorieën tegenhouden zoals je dat gewend bent bij een proxyserver. Umbrella is de enige Cloud DNS Server die je een extra beschermingslaag kan bieden.

Welke systemen beschermt Umbrella?

Umbrella beschermt al je systemen die via DNS resolving communiceren met systemen op het internet. Dit allemaal zonder enige aanpassing aan het systeem of ingewikkelde aanpassing van je netwerk.

Inzicht en Zichtbaarheid

De Umbrella dienst beschermt niet alleen, het geeft ook inzicht en zichtbaarheid. Aan de hand van de log gegevens ben je in staat om te bepalen of je met de gekozen beschermingsmaatregelen wel echt veilig bent of dat je nog meer of andere maatregelen moet nemen. Geen andere Cloud DNS Server zal je deze informatie kunnen geven.

Voorbeeld van wat Umbrella voor je doet

Een klant van Vosko had erg veel last van Ransomware en Malware aanvallen. De maatregelen die ze al genomen hadden werkten niet of adequaat genoeg. Het was onduidelijk waar de bedreigingen de organisatie binnen kwamen. Op ons advies heeft de klant een proof of concept gedaan met Umbrella. Het resultaat was verbluffend. De meeste aanvallen van Ransomware en Malware werden al tegengehouden voordat het geactiveerd kon worden.

Geïnteresseerd in Umbrella?
Registreer je dan hier voor een Proof of Concept.

Heb je ondersteuning nodig om een PoC in te richten of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op en we gaan je helpen. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer: +31 182 622 822 of stuur een email naar info@vosko.nl.

Jan Dirk van Hemmen
Consultant Security

Geen reacties op dit artikel

Laat ook een reactie achter

Meest gelezen

Vosko en Cisco vernieuwen het IT-netwerk van Schiphol

Vosko en Cisco gaan de core-, distributie- en datacenter-netwerken van de Nederlandse luchthaven Schiphol Airport vernieuwen.

Vosko behaalt F5 Partner Support

Vosko heeft de F5 Partner Support Partnership status behaald. Met deze status kunnen wij u nu rechtstreeks voorzien van F5 Technical support.

5G, de wifi-killer!

5G: De oplossing die wifi overbodig maakt. Want wie heeft er nu nog wifi nodig? 5G is wel 100x sneller dan 4G. Lees in deze blog meer over 5G.