Enterprise Networking, Wlan & Mobility, Security, Datacenter, Collaboration

NIEUWS

Cisco start netwerk revolutie

San Jose, woensdag 21 juni

Netwerken zijn de laatste 25 jaar nauwelijks veranderd. Ze bestaan uit glasvezel- en twisted-pair-bekabeling gevoed door netwerk-switches, routers en security apparatuur. Het ontwerpen, bouwen en onderhouden is vooral gericht op het koppelen, programmeren en beheren van individuele apparaten. Maar dat gaat nu veranderen.

Draadloze explosie

Met de sterke toename van draadloos en de te verwachten explosie aan Internet of Things (IoT) apparatuur, houdt de huidige wijze van netwerken bouwen en onderhouden geen stand. De complexiteit en daardoor de kans op fouten neemt toe, terwijl we juist nog meer afhankelijk worden van een goed werkend en stabiel netwerk. Als marktleider komt Cisco na een jarenlange voorbereiding daarom nu met een totaal nieuwe netwerkinfrastructuur waarin automatisering en machine learning een hoofdrol spelen.

Digital Network Architecture

Deze nieuwe Digital Network Architecture met Software Defined Access (DNA-SDA) biedt automatische opname van netwerk- en gebruikers-apparatuur in de netwerkinfrastructuur, ongeacht of dit draadloos of bekabeld is. Alle apparatuur wordt automatisch herkend, waarbij ze volgens profielen gegroepeerd worden en gebruik maken van hetzelfde fysieke netwerk zonder andere aangesloten systemen te verstoren.

Security

Daarnaast biedt deze nieuwe infrastructuur verregaande beveiliging, waarbij elke aansluiting continu wordt gemonitord op security gevaren, zelfs als het verkeer versleuteld is. Dit is uniek. Ook wordt cruciaal verkeer met prioriteit behandeld zonder moeizame en vaak complexe programmeer-acties door beheerders. Dit komt de beheersbaarheid en dus ook de stabiliteit merkbaar ten goede.

Ongelimiteerde groei

Maar wellicht de belangrijkste voordelen worden bereikt met de te verwachten explosie van allerlei (niet ICT gerelateerde) apparatuur die vanaf nu gebruik gaat maken van de netwerk-infrastructuur. De automatische ‘on boarding’, beveiliging, analyse en bijsturing zorgen ervoor, dat met minder inspanningen het gebruik bijna ongelimiteerd kan toenemen.

Nieuwe Catalyst serie

Om dit mogelijk te maken brengt Cisco vanaf nu, naast de bestaande DNA-ready apparatuur, een totaal nieuwe serie Catalyst 9k switches op de markt tezamen met DNA Central als Orchestrator aangevuld later dit jaar met een zeer sterke analyse appliance. Via verkeersanalyse en machine learning kan het netwerk zichzelf bijsturen en biedt het mogelijkheden voor nieuwe services gebaseerd op netwerkgebruik, locatie bepaling, security en meer. Een nieuw licentie model ontkoppelt de hardware van de software, waardoor uitbreiding, inkrimping en vervanging minder kosten met zich meebrengen.

Netwerk van de toekomst

Cisco introduceert hiermee het nieuwe netwerk van de toekomst, waarbij het onderscheid tussen bekabelde en draadloze toegang vervaagt. Vosko is één van de selecte internationale partners die actief heeft bijgedragen aan deze ontwikkeling, waardoor wij de grote meerwaarde ten opzichte van traditionele netwerken helder in beeld hebben.

Wilt u meer weten over het netwerk van de toekomst en de meerwaarde voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd

Kaviaar is voor de Wifi-elite

Consumentenelektronica op de werkvloer is vragen om problemen. Daar is het tenslotte nooit voor gemaakt. Of is dit een gevalletje kaviaar?

Geen reacties op dit artikel

Laat ook een reactie achter

Meer Blogs & Nieuws