Enterprise Networking, Wlan & Mobility, Security, Datacenter, Collaboration

NIEUWS

Cisco helpt de digitalisering van Nederland versnellen

Cisco heeft een investeringsprogramma opgezet met de naam Digitale Versnelling Nederland (DVN), met als doel de digitalisering van de Nederlandse economie en maatschappij te versnellen. Cisco gaat met het DVN-programma onder meer nauw samenwerken met de Nederlandse overheid, onderwijs en het bedrijfsleven. De looptijd van het programma is drie jaar en moet ervoor zorgen dat er nieuwe banen worden gecreëerd. Daarnaast kunnen door het programma innovatiemogelijkheden en opleidingen worden aangeboden aan de publieke en private sector.

Het DVN-programma maakt deel uit van Cisco’s wereldwijde ‘Country Digitalization Acceleration’-initiatief. Hiermee probeert Cisco specifieke landen te helpen bij het digitaliseren van hun economie. Het programma in Nederland heeft een aantal speerpunten die overeenkomen met het programma dat de overheid zelf heeft opgezet in de Digitale Agenda. Hiertoe behoren investeringen in digitale vaardigheden in het onderwijs, transportsector, gezondheidszorg en ook het helpen van ondernemers en het stimuleren van innovatie, met een specifieke focus op start-ups.

Cisco Digitale Versnelling Nederland

Minister-president Mark Rutte: “Tijdens het World Economic Forum sprak ik met John Chambers over de digitalisering van de economie en de vele uitdagingen en kansen die dat met zich meebrengt. Nederland scoort hoog in internationale vergelijkingen van gedigitaliseerde economieën, maar dat is geen reden om achterover te leunen. Versnelling van digitalisering is nodig, zodat ondernemers, burgers, kennisinstellingen en overheden kunnen profiteren van nieuwe applicaties, verdienmodellen en banen.”

John Chambers, Executive Chairman van Cisco: “Nederland, historisch gezien een leider in innovatie, zet nu de nodige stappen om een duurzaam innovatie-ecosysteem op te zetten. Hiermee kan het land een leidende rol blijven spelen in de mondiale digitale economie. Cisco is er trots op de Nederlanders en de Nederlandse overheid te kunnen ondersteunen bij het versnellen van hun Digitale Agenda, door het creëren van de volgende generatie banen en opleidingen, en door het sneller en effectiever verbeteren van het onderwijs. We denken dat met een effectieve inzet van het DVN-programma, Nederland zal zien dat zijn bruto binnenlands product sneller toeneemt dan anders mogelijk zou zijn.” Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland vult hierbij aan: “We zijn erg trots dat we het DVN-programma kunnen uitvoeren in Nederland, samen met de overheid. Er zijn drie belangrijke voordelen die het DVN-programma maken tot een belangrijk aandachtsgebied voor onze maatschappij, onze klanten en onze partners: het zorgt voor nieuwe gebruikerservaringen, het maakt innovatieve bedrijfsmodellen mogelijk en het simuleert innovatie van de beroepsbevolking. Hendrik Blokhuis zal het programma leiden, samen met een speciaal voor DVN samengesteld Cisco-team, zodat we er zeker van zijn dat onze bijdrage maximaal is.”

Gerelateerd

Vosko en Cisco vernieuwen het IT-netwerk van Schiphol

Vosko en Cisco gaan de core-, distributie- en datacenter-netwerken van de Nederlandse luchthaven Schiphol Airport vernieuwen.