Thema-ochtend: "Locatiebepaling in de praktijk"
(terugblik)

Datum: 24 november 2009
Tijd: 09:30 - 12:30 uur, aansluitend Belgische lunch
Locatie: Onze Lieve Vrouwziekenhuis Aalst, België
Organisatie: OLV, Trapeze Networks, Infoblox en Vosko
Kosten: aan dit evenement waren voor deelnemers geen kosten verbonden

Omschrijving evenement
Trapeze Networks en Vosko Networking organiseerden een thema-ochtend op dinsdag 24 november, over de inzet van locatiebepaling via het Wireless LAN netwerk in de zorg. Wij hebben onze deelnemers niet vermoeid met een flinke serie commerciële powerpoint slides over wat allemaal mogelijk zou moeten zijn. Deze ochtend lieten wij onze deelnemers kennis maken met een oplossing voor de locatiebepaling van mensen en middelen die is gerealiseerd en intensief wordt gebruikt in het Onze Lieve Vrouwziekenhuis in Aalst. Een praktijkvoorbeeld dus!

OLV Aalst
Het OLV in Aalst is een groot regionaal ziekenhuis in België met een Wireless LAN gebaseerd op zo’n 450 Access Points. Hierdoor konden onze deelnemers, naast de uitleg over de mogelijkheden van de oplossing, tijdens een live demonstratie zien wat de oplossing in de praktijk betekent voor de dagelijkse gang van zaken in het ziekenhuis.

Het OLV Ziekenhuis Aalst koos voor locatiebepaling met de volgende doelstellingen:

 • Track & Trace: Besparingen realiseren op het dagelijks traceren van tijdelijk geparkeerde elektrische bedden, een groot aantal verrijdbare infuussystemen en andere medische-en technische apparatuur;
 • Dwaaldetectie: Het voorkomen dat verwarde patiënten onbedoeld het ziekenhuis verlaten.
Dit lieten wij tijdens de demonstratie zien:
 • Hoe locatiebepaling door efficiency-verhoging van grote toegevoegde waarde voor uw organisatie is tijdens de dagelijkse werkzaamheden;
 • Op welke wijze locatiebepaling de veiligheid van uzelf, uw patiënten en uw apparatuur kan verhogen;
 • Verschillende aspecten van het gebruik van locatiebepaling, zoals het terugvinden van gezochte apparaten, het verlaten van bepaalde ruimtes;
 • Alarmering bij het verlaten van bepaalde ruimtes en de integratie met bestaande PBX systemen, etc voor de doormelding ervan.
Door gebruik te maken van de Real Time Location Services configuratie, zoals deze wordt ingezet in OLV Aalst, kunnen we de combinatie maken tussen theorie en praktijk met hands-on demonstraties. Hierdoor was deze bijeenkomst niet alleen interessant voor ICT management en ICT medewerkers, maar juist ook voor de toekomstige gebruikers van de oplossing.

Er werd tijdens deze ochtend ook een korte presentatie gegeven door Infoblox, één van onze gezamenlijke ECO partners. De PortIQ oplossing van Infoblox werd toegelicht. Dit is een nieuwe en zeer interessante oplossing voor IP adres en SwitchPort management.

Agenda van de thema ochtend:

 • 09.30: Welkom/Ontvangst met koffie
 • 10.00: Introductie van Trapeze Real Time Location Services (RTLS)
 • 10.30: Presentatie van de heer Bob Engels van OLV Aalst over de behoefte die het ziekenhuis had op het gebied van locatiebepaling, de inrichting van het RTLS-systeem en de voordelen die men hiermee heeft gerealiseerd
 • 11.00: Pauze
 • 11.15: Demonstratie van de RTLS-omgeving binnen OLV Aalst
 • 12.00: Trapeze ECO Partner Infoblox en de referentiecase van hun installatie binnen OLV Aalst
 • 12.30: Vragen en aansluitend lunch
Als afsluiting van deze sessie namen wij de deelnemers mee voor een smakelijke Belgische lunch in het Restaurant t Overhamme in Aalst, waar de mogelijkheid werd geboden om met de vertegenwoordigers van OLV Aalst, Trapeze en Vosko verder te praten over de getoonde oplossing.

Locatie
Onze Lieve Vrouwziekenhuis
Moorselbaan 164
9300 Aalst, België.

Wij zien u graag tijdens een volgend evenement tegemoet !

Nieuws
10 april 2014
OpenSSL Heartbleed Extension Vulnerability

8 april 2014
Vosko realiseert netwerk Groene Hart Ziekenhuis

27 februari 2014
Cisco partner van het jaar

20 februari 2014
Amstelland blij met locatie bepaling


Meer nieuws